Bir koşsak yola, bir çıksak… Tüm enerjimiz bitene kadar koşsak, patır patır ses çıksa tabanlarımızdan. O iğrenç asfaltın üzerinde, dalaklarımız bizi yere yıkana dek koşsak. Birbirimizin önüne geçmeye çalışmasak ama yine de tüm gücümüzle koşsak ve birimiz arkada kalmasa. İkimiz yalnız kalmasa.

Senden sonra yola çıkmalı, nereye gidildiği bilinmeli. Orada tanıdık birileri olmalı. Yalnızlığa gidilmemeli bir daha… Çıkarken yola, içimde bir huzursuzluk olmamalı. Serin gecenin ardından tozlu güneş saçıma yapışmalı. Güneş iliklerimi doldurmalı. Bir yanda muhakkak deniz olmalı, rengi önemli değil.

Bir de artık huzur aramak zorunda kalmasak. Biz yola çıkmadan evvel huzur asfaltlanmamış bir yoldan bize gelse. Birkaç gün misafirimiz olsa. Eli boş gelmese huzur, bir avuç dolusu ümit getirse daha fazla değil. Çamaşır çekmeceme koysam ümitleri. Yola çıkarken yanımıza almak üzere.

Derhal çıkmalı yola, saatin kaç olduğu, yol ve hava durumu önemsenmemeli. Yol o derece önemli olmalı yola çıkarken. Şu an içimde kalmamalı özlem. Şu an bu kadar kötü olmamalı.

Senin kırmızı bir motorun var mı? Şu eski kocaman BMW’lerden. Hani arkaya oturan kızların at gibi durmadıkları motorlar var ya. Yoksa daha iyi. Gideceğimiz yerde bir tane onlardan alalım isterim. Dönüşte onunla dönelim. Gidilmesi gereken yerden, gidebileceğimiz kadar ileriden dönerken.

Seninle yola çıkmalıydım… bir kez olsun.

Motoru ben kullanmalıyım. Beline sarılınca, omuzlarında uyurum yoksa. Bu çok korkunç olur, bir düşünsene. Hayatımın en güzel anında uyumuş olurum. Hem o anı yaşamaktan daha güzel bir şeyin hayalini bile kuramazken rüyasını göremeyeceğim de bir gerçek. Daha güzel bir şey yok hayatta bizim için.

Sana doğru yola çıkılmamalı, bunun değerini bilmiyorsun.

Dönüşte çekmecemizi açarız. Eğer şanslıysak bir kaç ümit kalmış olmalı çekmecede… Onları da tüketip sonra yolarımızı ayırırız. Motor sende kalır ben bir füme kedi alırım yerine…

Seninle bir gün yolda karşılaşılmalı, bir an bile olsun. Saçlarında toz olmalı benim gibi. Ben giderken sen dönüyor olmamalısın. Sen dönerken ben ölüyor olmamalıyım. Her şeye rağmen yola devam edilmeli. Bir yanda muhakkak deniz olmalı; iri dalgalı.

 

Leave a Reply